top of page

Nou single de PAWN GANG «CHIKAGO»


‘CHiKAGO’ P.A.W.N GANG

P.A.W.N GANGPretty Ass White Niggas Gang, és la font d’inspiració de tota una promoció d’artistes i grups d’estil urbà. Un moviment que a dia d’avui, s’ha convertit ja en el fenomen musical i cultural de tot un país! 2011 va ser el seu any de naixement i des d’aleshores, la seva popularitat ha anat creixent a través dels seus videoclips pujats a YouTube, per fer un estil completament desconegut en aquell moment a Catalunya. Després de presentar diversos EP’s i singles amb una rebuda espectacular per part del públic i dels mitjans, l’any 2017 van publicar el seu primer llarga durada: Pretty Ass White Niggas’.

Ells són els pioners, els referents d’aquest moviment. Fins i tot, van arribar a idear i publicar un diccionari amb les paraules de l’argot Trap que ara utilitza tota una generació!


El temps passa, però la P.A.W.N GANG segueix més activa que mai. Després de l’èxit rotund de la seva darrera mixtape RESPAWN’ (Delirics, 2022), un àlbum que ha suposat un abans i un després en la trajectòria musical dels artistes catalans, ja que representa els deu anys de trajectòria com a grup, la P.A.W.N ens seguia sorprenent. Amb temes com Sassa’, un afrotrap que suposava el tancament d’aquesta etapa; Ganas’, el primer beat de House de la P.A.W.N GANG o bé, ‘La Paka’, un corrido en català, un estil mai vist en aquesta llengua, la banda tornava a demostrar que per a ells, la música no té límits!


Fa poc tancaven la celebració de la gira RESPAWN’ -que ha estat tot un èxit amb sold out a sales com la Sala Wolf de Barcelona- on han reviscut durant tot el 2023, en concerts, tota la trajectòria de tants anys d’aquesta banda pionera. És per això que ara, el grup barceloní presenta CHiKAGO’, un primer avançament d’un nou disc que demostra que la P.A.W.N GANG ha tornat més forta que mai, cosa que ja s’ha pogut veure en els últims shows, on clarament mantenen la seva essència, però portant-la a un altre nivell.


CHiKAGO’ està inspirada en el flow drill de Chicago dels anys 2012-2015, amb el qual van començar a despuntar com a grup, i del qual van traslladar aquell so a Catalunya, en aquell moment. Ara, tornant a les seves arrels, però amb més ganes que mai, la P.A.W.N presenta el seu nou debut. La millor manera de consolidar el RESPAWN de la Gang!






Comments


bottom of page